Onderneem met ZZO!

22-02 | Bijeenkomst Kringloop Zeist

22-02 | Kringloop Zeist

22-02 | Kringloop Zeist

Wie de VPRO-serie “Het Succes van de Kringloopwinkel” tussen kerst en oud en nieuw niet heeft gezien, heeft echt wat gemist! In deze serie werden twee kringloopwinkels in Nederland nader belicht waaronder het Kringloopcentrum in Zeist.

Programma


  • Aanvang: 18:30 uur
  • Gastspreker: Babette Porcelijn

Locatie: Kringloopcentrum Zeist, Johannes Postlaan 4, 3705 LN Zeist

Aanmelden is nog niet mogelijk.

Programma

Waar de ene na de andere winkelketen failliet gaat, is er één winkel die een ongekende groei doormaakt: de kringloopwinkel. Ondertussen zijn er zo’n 1700 in Nederland: kleine en grote, van Maastricht tot Buitenpost. Alleen de bij de brancheorganisatie aangesloten kringloopbedrijven (zonder winstoogmerk) trokken vorig jaar 28 miljoen bezoekers. De omzet van alle kringloopwinkels in Nederland bedraagt zo’n 250 miljoen en groeit ieder jaar.

Maar de kringloopwinkel is niet alleen een commercieel succes: het is vooral het sociale succes dat zo bijzonder is aan de kringloopwinkel. Het is een plek waar mensen weer met elkaar praten, waar ze elkaars problemen helpen oplossen, waar nieuwe talenten ontdekt worden. En dat grotendeels zonder dat de overheid zich ermee bemoeit.

Babette Porcelijn

Babette Porcelijn verzorgt een inspirerende talk over duurzaamheid en ondernemerschap. Babette Babette is ontwerper, schrijver en spreker. In 2017 verscheen haar boek ‘De verborgen impact’ bij Uitgeverij Q, dat zij maakte vanuit persoonlijke passie. Ze staat op nummer 73 in de Duurzame top 100 van Trouw en ze was finalist in de Dutch Design Awards 2017. Babette geeft onder andere advies aan bedrijven en treedt regelmatig op als spreker tijdens events als "What Design Can Do" en de Nationale Milieudag. Babette heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft (2001) en een eigen ontwerpstudio in Amsterdam.

Als voorproefje van het "Succes op de Kringloopwinkel", kunt u een kijkje nemen op het Youtube kanaal: