Onderneem met ZZO!

Pilot Circulair Inkopen voor bedrijven in Zeist

Gepubliceerd op: 27-11-2017

Pilot Circulair Inkopen voor bedrijven in Zeist

Vanaf 15 januari start de gemeente Zeist een Pilot ‘Circulair Inkopen’ voor bedrijven die gevestigd zijn in Zeist. De Pilot is bedoeld voor bedrijven die hun eerste stappen op weg naar de circulaire economie willen zetten en hierbij begeleiding en ondersteuning willen krijgen.

‘Circulair Inkopen’ en ‘Circulair ondernemen’ zijn onderwerpen die voor bedrijven van steeds groter belang worden. Niet alleen inkopende organisaties – zoals gemeenten – hechten steeds meer waarde aan zaken als maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen, maar ook de consument laat bij de aanschaf van producten deze aspecten steeds zwaarder meewegen.

Tegelijkertijd zijn bedrijven op zoek naar manieren om hun kosten te drukken, hun afhankelijkheid van fossiele grondstoffen te verminderen en de continuïteit van hun bedrijf te verzekeren. Met het opraken van de natuurlijke bronnen en de toenemende druk op onze leefomgeving wordt de noodzaak voor bedrijven om hun producten en productieprocessen minder milieubelastend te maken en om te kijken naar alternatieve grondstoffen en productiewijzen alleen maar dringender. Circulair Inkopen is daartoe een eerste stap.

De Gemeente Zeist wil graag in samenwerking met het lokale bedrijfsleven werken aan een duurzame economie. Deze Pilot draagt daaraan bij. Om die reden zal de Gemeente Zeist de helft van de kosten van deze Pilot voor haar rekening nemen. De andere helft wordt door de deelnemende bedrijven betaald. De Pilot duurt 6 maanden.

De ondersteuning wordt geboden door Pieter Jan Stokhof. Pieter Jan is Register Strateeg en hij begeleidt ondernemers bij de doorontwikkeling van hun bedrijf. Hij is gespecialiseerd in duurzaamheid en in circulair ondernemen. Zijn bedrijf - A GR8 Company - is gevestigd in Den Dolder. Voor meer informatie kunt u Pieter Jan bellen op: 0653 619 625.

« Nieuwsoverzicht