Onderneem met ZZO!

Op zoek naar de Willy Wortels in Zeist

Gepubliceerd op: 13-02-2019

Op zoek naar de Willy Wortels in Zeist

Op 16 mei vindt het Impact Event Duurzaam Zeist plaats in Hotel Theater Figi. Duurzaamheid en lokale oplossingen komen samen in een uniek programma, waarbij grote sprekers als klimaatgezant Marcel Beukeboom het podium zullen pakken. "We willen een brug slaan tussen de gemeente, het bedrijfsleven en de inwoners van Zeist," licht de organisatie toe.

Tijdens het evenement zal de prestigieuze Impact Award Duurzaam Zeist uitgereikt worden. Particulieren en bedrijven kunnen zich tot en met 15 maart aanmelden voor de categorieën 'Business Impact' en 'Private Impact'.

Uit alle aanmeldingen zal een voordrachtscommissie per categorie een zorgvuldige selectie maken van drie genomineerde kandidaten met innovatieve en succesvolle initiatieven. De winnaars worden op 16 mei door een deskundige vakjury – onder leiding van Angelique Laskewitz van Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling – gekozen. "We zijn op zoek naar echte parels op het gebied van duurzaamheid, de 'Willy Wortels' van Zeist," merkt Hans Haaksman, voorzitter van de voordrachtscommissie, op.

Grote bedrijven als WWF, Vogelbescherming Nederland, Triodos Bank, PGGM, Achmea, FIGI en KNVB verbinden zich aan het evenement, evenals lokale burgerinitiatieven Samen Duurzaam Zeist en Stichting Energie Zeist. Ook Gemeente Zeist zet zich als partner in voor het evenement. Burgemeester Koos Janssen is zeer positief over het event en neemt de rol van ambassadeur graag op zich.

Klimaat, energie, circulaire economie en een groen dooraderde en gezonde leefomgeving zijn belangrijke pijlers in het beleid van Gemeente Zeist en het Impact Event Duurzaam Zeist sluit daar perfect bij aan. Naast Marcel Beukeboom spreken o.a. Kirsten Schuijt (CEO bij WWF), Matthijs Bierman (Managing Director bij Triodos Bank) en Fred Wouters (CEO bij Vogelbescherming Nederland) over duurzaamheid. Liesbeth van der Kruit (Directeur MVO bij Achmea) zal de rol van dagvoorzitter vervullen. "Verbinding en diversiteit spelen een belangrijke rol," licht de organisatie toe. "Op de Experience Innovation Floor en tijdens de netwerklunch en -borrel willen we de inwoners, gemeente en bedrijven met elkaar in gesprek brengen. Samen kunnen we bouwen aan een duurzaam en groen Zeist." Particulieren en bedrijven kunnen zich tot en met 15 maart aanmelden voor de Impact Award Duurzaam Zeist.

Meer info: www.impacteventduurzaamzeist.nl
Aanmelden voor event van 16 mei

« Nieuwsoverzicht