Kennissessie Digitale toegankelijkheid

Samen voor Zeist nodigt u graag uit voor een inspirerende kennissessie over het verbeteren van digitale toegankelijkheid.

Waar en Wanneer
Datum: Donderdag 25 april
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: De Koppeling, de Clomp 1904, 3704 KS Zeist

Thema: Hoe maak ik mijn website digitaal toegankelijk?
Een inspirerende kennissessie voor & door betrokken partners en founders van Samen voor Zeist, met als doel om u te inspireren en verder in te gaan op het verbeteren van de digitale toegankelijkheid van uw website.

Wat staat er op het programma
Accessibility, zusterorganisatie van Bartiméus neemt u interactief mee om te ervaren hoe het is als de digitale wereld niet toegankelijk is. Aan de hand van deze game wordt ook de WCAG regelgeving duidelijk en hoe je deze kan toepassen op je website.

Readspeaker kijkt verder: hoe kan je de digitale toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid verbeteren voor de vergeten doelgroepen en mensen zonder hulpmiddelen?

Tot slot presenteren we u een best practice en is er ruimte voor een nabespreking.

Waarom bijwonen?
De digitale wereld is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar het is essentieel dat websites toegankelijk zijn voor iedereen, inclusief mensen met beperkingen. Tijdens deze bijeenkomst zullen praktische tips, succesfactoren en voorbeelden van andere organisaties worden gedeeld. U krijgt inzicht in hoe digitale toegankelijkheid binnen uw organisatie kan worden gerealiseerd of verbeterd.

Waarom is digitale toegankelijkheid belangrijk?
Of u nou een groot bedrijf hebt of een kleine maatschappelijke organisatie, in Nederland zijn er maar liefst 6.141.000 mensen die behoefte hebben aan een toegankelijke website. Het gaat onder meer over mensen met een visuele beperking zoals kleurenblindheid of beperkt tot geen zicht, een fysieke beperking, moeite met lezen of een auditieve beperking. 35% van de Nederlandse bevolking kan uw website niet begrijpen als deze niet toegankelijk is. Door digitale aanpassingen kunt u niet alleen een groter publiek bereiken, maar ook profiteren van betere SEO en voldoen aan wet- en regelgeving. Bovendien draagt u bij aan een inclusievere samenleving.

Aanmelden:
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Om uw aanwezigheid te bevestigen, vragen wij u vriendelijk om vóór 11 april te reageren per e-mail naar info@samenvoorzeist.nl.